Kloka frågor kring grupputveckling

I onsdags höll jag i ett utbildningstillfälle för unga ledare. Det är tredje året i rad som jag och två kollegor sätter samman en Ledarutbildning som riktar sig till unga ledare. De är många som söker till utbildningen och de som går är otroligt engagerade. Jag har fått förtroendet att hålla i passen Grupputveckling och Konflikthantering.

I år består gruppen av ett härligt gäng unga och engagerade personer. De är nyfikna, öppna och reflekterande. De har helt enkelt strålande förutsättningar för att utvecklas i deras yrkesroller såväl som människor.

Jag pratade om Grupputveckling utifrån Susan A. Wheelans modell som handlar om att skapa effektiva team. Vi pratade om hur en grupp utvecklas och vad organisationen, ledaren och gruppmedlemmarna kan bidra med för att skapa goda förutsättningar för framgångsrika samarbeten.

Det var energifyllda timmar och jag gick därifrån både gladare, men även klokare. Några av de bra frågor jag fick från deltagarna var:
  • Utvecklas en grupp snabbare om man spenderar mer tid tillsammans? T ex om man är ute och reser, bor och äter tillsammans?
  • Kan det vara en persons fel att en grupp inte fungerar?
  • Kan en grupp bli för stor?
 
Jag bidrog med min syn på saken och de bidrog med sina tankar och perspektiv. Jag tycker verkligen om att själv få utvecklas i min förståelse och mina perspektiv genom mina uppdrag.

Jag önskar er en fin och trevlig helg!

Varma hälsningar
Ulrika Melin

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • madelen bark » Nyheter:  ”Hej! Jag skulle vilja anmäla sig till föreläsningen. mvh madelen”

  • Anna » Nyheter:  ”Intressant för min yrkesroll och ser fram emot föreläsningen. ”

  • Jessica Järrebring » Nyheter:  ”Mycket intressant! Jag kommer gärna. Vänligen Jessica Järrebring ”

  • Maria Ljunghög » Nyheter:  ”Mycket intressant ämne du föreläser om. Jag kommer gärna. Intressant i min yrkes..”

  • Lisa bogeskär » Öppen föreläsning 18 januari:  ”Kommer gärna!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln