Hur bemöter du andra människor?

Nu har hösten rivstartat för min del. Jag har fler spännande och fina uppdrag igång och jag ser fram emot en härlig höst.

I tisdags höll jag min första föreläsning och det var för Regionservice inom Västra Götalandsregionen. Jag träffade en fantastiskt trevlig arbetsgrupp och vi pratade om Bemötande.

Vi reflekterade kring situationer när vi upplevt hos riktigt gott bemötta och vad det var i dessa möten som gjorde oss varma inombords. Vi talade också om de tillfällen då vi inte riktigt känt oss bekväma med de bemötande vi fått och vad vi kan lära av dessa situationer. Vi enades om att vi alla vill bli sedda, bli tittade i ögonen och kanske få ett Hej. ”Det lilla betyder så mycket” var en mening som vi återkom till flera gånger.

Vi funderade också på vad som styr vårt bemötande och hur vi kan utvecklas, både som individ och organisation. Mycket handlar om att bli medveten om hur man agerar idag, för att sedan kunna fundera på hur man skulle vilja utvecklas. Medvetenhet är första steget.

Under föreläsning visade jag fyra filmer som Landstinget i Kalmar har gjort. De har satsat på att arbeta med bemötande och har i det arbetet tagit fram flera filmsnuttar som alla handlar om bemötande. De ligger upp på Youtube och jag kan varmt rekommenderar er att titta på dessa. Sök på Bemötande och Kalmar så finner ni dem.

Denna film är helt fantastiskt https://www.youtube.com/watch?v=aycjKFnzjMQ

Tänk om vi kunde se vad de ser, höra vad de hör och känna vad de känner......

Varma hälsningar
Ulrika Melin
Etiketter: bemötande

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • madelen bark » Nyheter:  ”Hej! Jag skulle vilja anmäla sig till föreläsningen. mvh madelen”

  • Anna » Nyheter:  ”Intressant för min yrkesroll och ser fram emot föreläsningen. ”

  • Jessica Järrebring » Nyheter:  ”Mycket intressant! Jag kommer gärna. Vänligen Jessica Järrebring ”

  • Maria Ljunghög » Nyheter:  ”Mycket intressant ämne du föreläser om. Jag kommer gärna. Intressant i min yrkes..”

  • Lisa bogeskär » Öppen föreläsning 18 januari:  ”Kommer gärna!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln