Vad är god arbetsmiljö?

Jag blev för ett tag sedan tillfrågade att vara med i Alingsås Tidnings lördagspanel. Det innebär att jag under 2 månaders tid får svara på 3 frågor som sedan publiceras i lördagens Alingsås Tidning.

Frågorna handlar om aktuella händelser som utspelar sig lokalt men även gobalt. I lördags var en av frågorna: Vad är god arbetsmiljö?

Jag tycker det är en väldigt bra fråga som jag tror många företag och organisationer borde fråga både sig sjävla och sina medarbetare oftare. Vad är god arbetsmiljö för oss?

Man skulle vinna mycket på att fråga denna fråga. Framför allt skulle man öppna upp för givande samtal och öka förståelsen för varandra och hur olika vi uppfattar våra arbeten. Men vi skulle också inse att vi alla har olika behov. Vare sig det handlar om de fysiska behoven eller de känslomässiga, så skulle vi upptäcka att vi alla har olika tankar om vad en god arbetsmiljö är.

Ur de samtalen skulle man sedan kunna finna gemensamma nämnare och se vad organisationen skulle kunna satsa på generellt, men även se till att varje individ får de behov tillfredställda som behövs för att kunna utföra ett gott arbete.

Vad skulle ni svarat på frågan: Vad är god arbetsmiljö? Så här svarade jag: En god arbetsmiljö anser jag handlar om att organisationen ser till att deras medarbetare, chefer och grupper får de resurser och stöd de behöver för att mår bra och kunna utföra sina arbetsuppgifter väl.

Jag önskar er alla en fin vecka!

Varma hälsningar
Ulrika


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • madelen bark » Nyheter:  ”Hej! Jag skulle vilja anmäla sig till föreläsningen. mvh madelen”

  • Anna » Nyheter:  ”Intressant för min yrkesroll och ser fram emot föreläsningen. ”

  • Jessica Järrebring » Nyheter:  ”Mycket intressant! Jag kommer gärna. Vänligen Jessica Järrebring ”

  • Maria Ljunghög » Nyheter:  ”Mycket intressant ämne du föreläser om. Jag kommer gärna. Intressant i min yrkes..”

  • Lisa bogeskär » Öppen föreläsning 18 januari:  ”Kommer gärna!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln